Välkommen till Nälden

Det är utifrån våra handlingar vi ska applåderas eller ifrågasättas. Eller bristen på. Jag påminns om det när jag kör med pappas bil genom min gamla hemby i Jämtland och berörs av uppladdningen inför kommande helg.
I Nälden bor drygt 800 invånare, några av dem anlända helt nyss. Från varje lyktstople längs vägen hänger flaggor från de hörn av världen som numera har invånare i och kring byn – 20 nationaliteter närmare bestämt. Till helgen är det Internationell aktivitetshelg anordnad av idrottsföreningen. Löpning, skridskor, keramikverkstad, svampplockning, tunnbrödsbakning, step up, yoga, ponnyridning, akvarell och mycket mer står på programmet till vilket många bidrar med var sin del, byalaget, kyrkan och företagarna i byn. På lördagkvällen tar alla besökare med sig mat som räcker till fler och dukar upp på bygdegården med plats att mötas och dela med varann.

”Det kändes omöjligt att bara titta på när flyktingar i en strid ström kom bussandes till den gamla militäranläggningen efter att ha flytt sina krigsdrabbade hemländer. De flesta har offrat allt med hoppet om att komma till en plats där de kan finna ro – för alltid eller till dess att kriget är över. I Jämtland Härjedalen har vi gott om plats och länets starka koppling till natur och friluftsliv borde kunna vara en plattform för återhämtning. Här andas vi frisk luft och dricker rent fjällvatten, något som garanterat gör själen gott.” Så skriver initiativet Hej främling! vilka är del av helgen.

Jag tittar på flaggorna och påminns om bybornas snabba väg till handling, den vill jag lära mig av. Varmt, oängsligt och med stadig riktning mot ökad kontakt. Min största respekt, kärlek och pepp inför kommande helg kära vänner där hemma – ni gör välden vackrare och fyller den med hopp! ❤ Nälden, må ni överösas av gillatummar i er riktning och få en storslagen helg!

11930932_10153048958451301_8849136971427046267_o

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>