Nedräkningen: Partyt (8 dagar kvar)

8 dagar kvar till valet och jag går på homeparty för Fi, Gudrun Schymans recept på feministiskt uppvaknande som hon kallar det. Jag känner mig redan vaken och tycker att hon är väl snål i bristen på nyanser när hon svepande beskriver övriga partier. Men jag förlåter henne, och det fort, för maken till politisk välgärning har jag nog aldrig mött. En bra bit söderut på tunnelbanans gröna linje, i ett rum på våningen ovan centrumets icabutik, sker under knappa två timmar en effektiv folkbildning i representativ demokrati och hyllning till människans förmåga att genom den göra skillnad ihop. Jag är inte säker på att jag hör rätt när hon säger att detta är hennes homeparty nummer tvåhundrasjuttionånting, men är det över hundra (och det är det) så är det hisnande nog. Glädjen och övertygelsen i mötet är smittande, energin tycks utan gräns. Under några ögonblick undrar jag om jag alls hör politiken. Kontakten är stark, det känns som den fyller hela rummet. Den hårdhet jag ibland upplevt från partiets sympatisörer när jag blottat mina tvivel finns ingenstans här. Det är en mötesform alla partier borde intressera sig för, inte bara för den egna saken utan också som näring till det större bygget.
8 dagar kvar och hur jag röstar bestämmer jag på valdagen, men klart är att jag hoppas höra Schyman snart igen, från en talarstol i riksdagshusets plenisal.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>