Nedräkningen: Fucket (9 dagar kvar)

9 dagar kvar till valet och jag tänker på ett återkommande ord i mitt facebookflöde, av någon anledning särskilt tätt just nu. Litet, starkt och ofta i versaler, ibland med hashtag som sökordsmarkör. Läser ‪#‎fuckrasism‬, ‪#‎fuckcancer‬, ‪#‎fuckSD‬ och när vi minst så önskar göra – fuck you! Jag vill tänka att de två användningar som jag är bekant med inte alls har koppling till varann, men känner mig långt ifrån säker då kombon våld och sexualitet är alltför välbekant. Påminner mig samtidigt om att språket rör sig, utvecklas, att det likväl kan vara jag som är gammalmodig och har svårt att lära om, att etymologi är en sak och dagligt bruk något annat. 9 dagar kvar och jag studsar ändå litet varje gång.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>