Nedräkningen: Tvivlet (13 dagar kvar)

13 dagar kvar till valet och jag funderar på lördagens demonstration. Gjorde det någon skillnad att jag var där? Om så, för vem eller vilka? I vilken riktning? På kort eller längre sikt? Svaren känns långt från givna. Minns poliser, journalister, helikoptern ovanför. Det relativa lugnet på Norrbro där jag stod. Knallskotten från Kungsträdgården, spekulationerna, vad händer? Ynglingen intill mig som avgrundslikt vrålar får mig varje gång att rycka till, ”Nassesviiin!”. Gruppen på Gustav Adolfs torg om kanske hundra, de många tusen i de led där jag står. Jätteavståndet mellan oss och dem. Flödet i mobilen, uppladdade bilder, arga ord om polisen, några få till dess försvar. Kanske var mötet en slags sorgesång över var vi hamnat. I min kropp känslan, vi löser inget här.
13 dagar kvar och jag tänker att problemet inte är att SvP-sympatisörer får demonstrera, problemet är att de sympatiserar. Vad gör vi åt det?

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>