Nedräkningen: Förstagångsväljaren (17 dagar kvar)

17 dagar kvar till valet och jag tänker på min unge vän som snart röstar för första gången. ”Faktiskt ingen aning vad jag det blir”, säger han med uppriktigt stressad blick, ”Jag är rädd för att bli anklagad. För att tycka fel. Det pratas politik överallt, jag försöker lyssna och jag hör. Dom låter arga på varann.” Jag kommer med nåt tafatt förslag om att välja ut en fråga som känns särskilt viktig, göra en test på nätet eller börja med att välja bort. Jag coachar honom i riktning mot nuvarande politisk ordning, men något skaver. Jag känner, det är jag. Att det är jag och vi som redan samtalar, försvarar positioner, sorterar mellan rätt och fel som mest behöver ändras, inte han. 17 dagar kvar och det är viktigare än på länge att det hörs vad vi säger. Jag påminner mig att tänka på det.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>