Nedräkningen: Kongruensen (18 dagar kvar)

18 dagar kvar till valet och jag funderar på om kongruens är samma sak som att leva som jag lär. ”Be the change you want to see in the world”, heter det ju. Till exempel skulle jag gärna öka skattetrycket, i brist på politiska reformer varför inte börja med mig själv? Det vore en enkel sak att på egen hand ”beskatta” mig ytterligare, att ge ifrån mig större delar av lönen än vad jag gör idag. Många behöver den bättre, ändå behåller jag mycket med god marginal. Glappet mellan idealjag och verklig praktik, går den förstå på annat sätt än dubbelmoral? Kanske. 18 dagar kvar och min önskan om förändringar är uppriktig men till stor del villkorad att vi genomför dem ihop. Kanske är just det själva kärnan i politiken.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>