Nedräkningen: Tystnaden (21 dagar kvar)

21 dagar kvar till valet och jag ser gårdagens våld i Limhamn flöda vidare i digitalt format. Från fysiska handlingar till skrivna ord. Tonen är hård, tvärsäker och konfrontativ, inte alltid men ofta. Alla egenskaperna skrämmer mig och trots att jag så ogärna vill det märker jag att jag tystnar. Jag läser om hur vänlistor rensas, om viljor att flytta från människor vars åsikter blivit synliga i ens egna kvarter. Det raljeras över samtalet och mötet som metod, ambitioner om att hålla vänlighet intakt sjunker lågt i kurs, i några flöden skrattas åt. Homogent växande körer, buketter av påhejande tummar upp. Nazismen skrivs nazisterna, rasismen blir rasisterna. Och dom ska ut, bort, väck. I tystnad undrar jag, var? Jag tänker på min rädsla att uppfattas töntig, okunnig, naiv. Jag tänker på min tystnad och på dålighetskänslan i magen den lämnar mig med. 21 dagar kvar och våld föder fortfarande alldeles för ofta våld. Min tystnad ändrar inget. I morgon talar jag igen.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>