Nedräkningen: Fritiden (23 dagar kvar)

23 dagar kvar till valet och jag tänker på mängden arbetad tid och ledig. På införandet av åtta timmars arbetsdag 1919. På de två lagstadgade semesterveckorna som beslutades -38, som blev tre -51 och fyra -63. På hur arbetsveckan kortades med ledigt också på lördagar -71 och på den femte semesterveckan som infördes sju år efter det. Och på hur inga fler politiska reformer i syfte att gemensamt minska mängden arbetstid sedan dess har genomförts. 1978. 36 år av tekniska landvinningar, metodutveckling, effektivare organisation och ändå har vi inte valt att ge oss själva mer fritid efter det.
23 dagar kvar och det är vi som bestämmer.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>