Nedräkningen: Tunnelbanefinten (25 dagar kvar)

25 dagar kvar till valet och jag läser om kollektivtrafiken i Stockholm, partilöften från alla håll. Tunnelbanan. Om hur alla älskar den. M så mycket att deras påkostade valstuga ser ut som en rulltrappa ner där trygghetsvagnar ska rulla för den som är rädd. MP som vill styra Essingeledens trängselavgift till utökade kollektivtrafiksystem och FP som vill dra nuvarande linjer vidare till Täby och Nacka, KD även till Älvsjö station. S som vill återinföra enhetstaxa och dra en ny lila linje från Hagsätra västerut och sen till Danderyd. FI som i programmet mest lyfter cyklar men även nämner spårvägssatsningar i svepande drag. V som tar spadtag i Liljeholmen för ny sträckning mot norr, C som vill ta bort spärrar och låta barn resa fritt. Men var går de riktigt stora skillnaderna? Med vilken kraft vill respektive parti på riktigt att satsningarna ska ske? Jag lämnar tunnelbanespåret och intresserar mig istället för attityderna till bil. Där kompassnålen genast blir tydligare.
25 dagar kvar och det är lätt att gå vilse i underjorden.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>