Nedräkningen: Tårtan (27 dagar kvar)

27 dagar kvar till valet och ännu en tårta har susat genom luften. Även denna gång i riktning mot en människa vars politik jag sympatiserar väldigt lite med. Fan vad jag ogillar den tårtan. Lika lite som jag ogillar förstörelsen av valstugan, tutorna som överröstar den folkvaldes tal, de tysta skrämmande hoten, sabotaget av affischen som nyss har satts upp. Jag minns vagt försvaren av den förra tårtkastarens hand, av tantens vrede, den aktuella olydnadens påstått viktiga plats. Men ingenstans hittar jag övertygelsen i min egen kropp. Säg att jag har fel, att jag ljuger, tänker bakvänt eller far med ont, men tysta mig aldrig. Risken är alldeles för stor att jag kommer vilja göra samma sak med dig.
27 dagar kvar och ingen är tvingad att lyssna, inte ens rösta är vi tvingade till.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>