Nedräkningen: Väljarundersökningen (29 dagar kvar)

29 dagar kvar till valet och jag funderar över min okuvliga vilja att veta hur det går – innan det har gått. Kort sagt: en ny väljarundersökning har presenterats. Siffror för såna som mig att simma i, sia om, spekulera kring. I den grenen kan jag vara den mest hängivna av alla. Men varför? Handlar det om kontroll? Om trygghet? Om hopp? Eller rent utav en längtan efter att slappna av?
Dagens siffror signalerar rödgrönt i svag majoritet. Om KD åker ut, och C likaså. Om den starka ökningen för V kvarstår. Om tillräckligt många röstar. Om rycket från alliansen uteblir. Men, säger historien, det senare är att förvänta av partier i regeringsställning. 49,3 procent. Det kallar jag en svag majoritet. Helt beroende av siffror som omfördelas av att några partier inte kommer in.
FI måste dubbla mängden sympatisörer för att ens ta steget över tröskeln. Säger undersökningen. SD sitter säkrare än någonsin. Säger undersökningen.
Note to self: Slappna aldrig av. 29 dagar kvar. Ingen vet.
Förfärligt och förfärligt bra är det.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>