Nedräkningen: Evigheten (30 dagar kvar)

30 dagar kvar till valet och jag tänker på döden. Tankar med vanligtvis stora mått ter sig idag generande små. Profilbilden på facebook. Min egen. Tänker att jag så här inför valet kanske skulle byta den till något mer relaterat. Ett övertygande V i hopp om att påverka andra åt samma håll. Men så kommer tankarna. Tänk om jag plötsligt inte längre kan ändra den. Om bilden i ett olyckligt vips är mer existerande än jag. Vill jag då paras ihop med en världslig partilogga, en tillfällig flagga över hur jag tänkte just här just nu? Å andra sidan tror jag ju inte att jag i ett sånt läge vill ett endaste dugg, så varför alls bry mig?
Jag bläddrar bland döda i min vänlista, frusna ögonblick, jag fattar ju det. Alla mer levande än i ett för evigheten uttänkt porträtt. Det är en fåfäng sak att försöka kontrollera hur jag blir uppfattad av andra annat än i omsorg om hur vi beter oss mot varann. Det är utöver fåfängt också obegripligt att jag som inte tror på ett liv efter detta stundom blir så upptagen av en tid då jag inte längre finns. 30 dagar kvar till valet och jag påminner mig om att det finns betydligt angelägnare saker att tänka på och mötas kring än detta.
Glöm det här.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>