Nedräkningen: Knepet (31 dagar kvar)

31 dagar kvar till valet och jag läser om Moderaternas nyss beslutade tjugofyramiljonerskampanj. En kampanj som så här i slutspurten riktar in sig på vad de tycker att de tilltalade väljarna INTE ska rösta på (de rödgröna) istället för att lyfta vad de själva tycker. Svarta scenarion om vad som händer om Moderaterna åker ut ur regeringen. Den hårda krigsretorik och brist på nyanser det triggar är för mig motsatsen till ett politiskt samtal som hjälper väljarna att med klara tankar fatta sina beslut. En kampanjidé byggd på skrämsel istället för övertygelse och på rädsla istället för mod är i mina ögon makthungrig och står i motsats till den demokrati jag tror på. Jag påminner mig om att aldrig gå på det enkla knepet. Jag påminner mig samtidigt om hur lätt det är att själv trilla dit. Hur nära det är att också jag tar till den farliga strategin när ord eller idéer tryter. Nu var det Moderaterna men det hade också kunnat formuleras från annat håll. Påminnelsen. Aldrig gå på det enkla knepet. Aldrig använda mig av. Och när det ändå händer (för det gör det ju) vara stor nog att erkänna att det är det som har skett. 31 dagar kvar.
Hålla huvet kallt, hjärtat varmt. Vad det nu betyder.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>