I morgon spelar jag din munspelspolska

Tänker farmor på allt du lärde mig, men till munspelet hann vi inte. Själva spelet fick jag, men inte förmågan. Nu står jag med det i handen och ska i morgon spela på din begravning. Inom mig hör jag ditt glada slängiga spelsätt men ur mitt munspels luftkanaler kommer toner av en helt annan sort. Som tur är lärde du mig något betydligt viktigare, som jag kommer ha mer användning av i morgon än hade jag blivit världens virtuos – att våga, att dela med mig av de toner som är mina och att det bara är jag själv som bestämmer huruvida jag ska känna skam eller ej. Som när du som sjuttioåring tillsammans med vännerna i byn med omnejd sydde tutus i tyll och satte upp en mogna damers balett. Så skall jag i morgon spela din munspelspolska och sjunga för att jag vill, inte för att bedömas. Att följa den insikten är inte alltid lätt, men det blir alltid bättre när jag lyckas.
I morgon kommer det att gå, det vet jag. Dam-di-li, dam-di-li, dam-di-li, dej-an.

Mer här och här.

Share

3 thoughts on “I morgon spelar jag din munspelspolska

    • Ja Elisabet, idag är det dags. Filmklippet som du spelade in och har på din sida har jag tittat på då och då allt sen du postade det. Tack för att du lade det där. Det fångar så mycket farmor för mig. Spelet, humorn, uppvisningen.

  1. Tänker på er idag. Själv kan jag inte vara med på Annas begravning. Men när jag just nu är i riksdagen och håller föredrag om samhället så gör jag det med vetskapen om att det till stor del är Annas förtjänst att jag fått jobba i detta ”folkets hus” under så många år. Tacksam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>