Gissa bajset

Tänker på hur mycket har jag lärt mig under mina veckor här i Malakali, Sydafrika. Inte minst om bajs. Rangern Lukas kan så mycket och delar gärna med sig. Till exempel hur jag skiljer mellan giraffbajs och bajset från kudo (som är en snygg antilop med runda öron). Deras bajs är till färg och innehåll synbart identiskt, men eftersom kluttarna från giraffen i färskt tillstånd når marken efter ett fall på tre meter plattas de alltid till medan kudons är fortsatt runda. Själva bajsutfallet skiljer sig också då kudon väljer att stanna och giraffen istället fortsätter promenaden fram. Kudobajset landar så i ett tydligt samlat moln, medan giraffens lämnar ett utspritt bajsband efter sig. Rätt svar är alltså: giraff.

Med andra metoder kan jag numera också urskilja elefantbajs, noshörningsbajs, impalabajs, och hyenabajs minsann.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>