Fler stora katter

Geparden är världens snabbaste däggdjur och springer en bra bit över hundra kilometer i timmen. Fast inte just dom här, just nu. Men Andrews, rangern som kör bilen ikväll och som är typ världsbäst på att spåra vilda djur, berättar hur han en gång var tvungen att jaga ett par andra geparder med bilen för att få dem att springa tillbaka in genom reservatets grind som för ett kort ögonblick lämnats öppen så de smitit ut – då gick det undan och för en kort stund var de både snabba och arga. Annars är de vanligtvis mycket fredliga fortsätter Andrews, de två gepardbröderna framför oss skulle knappast göra något mot oss ens om vi klev ur bilen här och nu men det ska vi inte testa. Istället sitter vi som vanligt länge och delar en högtidlig stund ihop.

Share

5 thoughts on “Fler stora katter

    • Det är verkligen en ynnest att få tillbringa så mycket tid och närhet med djuren, och som du skriver känns det på djuren med. De bryr sig oftast inte alls om oss trots att vi sitter bara meter ifrån. De är vana bilarna och vet att de inte gör nåt ont. Men i de norra delarna av reservatet pågick jakt från bil ända fram till för några år sen och det märks fortfarande på djuren som där springer när vi kommer. Tydligen dröjer det ungefär tjugo år innan djuren slutar koppla bil, människa, vapen, död till varann.

    • Helt enastående. Gepardens svarta tårar som rinner längs kinderna är hypnotiska. Efter mina veckor här tror jag nästan geparden toppar den hårda kampen om snyggaste kissen i bushen, tätt följd av leoparden, fast så tittar jag på lejonen igen och faller för åter för deras ståtlighet. Äsch, varför rangordna det blir den delad förstaplats mellan de tre.

  1. Pingback: So long Siyafunda! | rindå.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>