Gläns över nyala och savann

Mitt på den gården mellan byggnaderna står ett litet träd som påminner mig om vilken högtid som just firas. Inte bara människor tycks uppskatta julens glittrighet utan även de nyalor som då och då tittar förbi för att spegla sig i en färgglad kula.

Nyalor är för övrigt en av antilopsorterna här i Makalali och jag ser dem ofta. När vi varje dag åker på så kallad general game drive för att dokumentera de djur vi ser, är nyalan en av de vanligaste. Då skriver vi upp när, var, hur många, kön och ålder. Nyalor lätta att könsbestämma eftersom skillnaden mellan hanar och honor är stor och med mitt nu skolade öga kan jag meddela att detta är en hona.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>