Hej skorpion!

När du ska flytta en sten eller stor gren som ligger på vägen, vilket alltså har varit en av morgonens uppgifter, är det viktigt att du gör det rätt. Rätt sätt är att först vända upp stenen, och då börja med sidan bort från dig, så att det som eventuellt bor där under ska välja att krypa bort från dig, och inte mot. Detta är mig rangern Lukas, på förekommer anledning. En anledning vilken jag nedan fångade på kort.

Det är lät att bli lite osorterat skräckslagen vid mötet med en skorpion, men faktum är att denna inte hör till de farliga. Den generella regeln är att stora klor och tunn svans (som denna) betyder inte så farlig, medan det omvända kan vara giftiga som bara den. Men ”ont så in i helvete” gör dom dock oavsett storlek på både svans och klor, berättar Lukas.

Förvånansvärt stor var den, rackaren och stackaren vars hem jag flyttade på.
S dokumenterar liksom jag på behörigt avstånd.

Share

4 thoughts on “Hej skorpion!

    • Jodu pappa, det var nog trots allt kanske tur det var jag och inte du som lyfte på den där stocken. Ett ögonblicks hjärtatihalsgropenkänsla var det allt.

    • Jag lovar mamma, det kommer fler stora. Jättestora! Och att jag ser upp med de små kan du vara säker på. Och faktum är att det är betydligt lättare än jag trodde, de är inte alls så många som jag befarat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>