Jag niger ändå

Jag testade kameran om natten också, med zoomobjektivet riktad mot natthimlens enda ljusa punkt. Med frusna fingrar och rejält täta molnridåer mellan himlakroppen och mig hade jag inte förväntat mig att se så tydliga detaljer. Jag erinrar mig månhavens namn samtidigt som jag sörjer att jag idag glömt vilket hav som är vilket. Köldens hav, Farornas hav, Kända havet, Molnens hav, Klarhetens hav, Gränshavet och Stillhetens hav – genom all tid tomma på vatten, likväl hav.

Trots att månen är långt från ny, och jag ej Lena Nyman, går mina tankar direkt till den här (start 1.20):

För övrigt önskar jag att det ännu fanns ett program som hette Två och en flygel, och att Lena Nyman där var ständig gäst.

Share

2 thoughts on “Jag niger ändå

  1. Ojojoj… vilken fin månbild.
    Hur än jag har försökt att fota månen med min stora PENTAX så lyckas jag inte alls med att få till ett sånt otroligt fin bild.
    Tydligen en toppenbra kamera du har köpt ;-)

  2. Javisst, jag blev själv helt förvånad över hur bra bilden blev och igen förundrad över hur coolt det är att vi har en måne rör sig runt oss varv efter varv efter varv, så väldigt nära och ändå inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>