Beslut i världsalltet

Så var det äntligen bestämt. Efter veckor, ja månader, av velande fram och tillbaka så hade flygpriserna stigit till nu-eller-aldrig-läge, och det blev nu. Eller rättare sagt i december. Så med i ena vågskålen (berättigat) dåligt samvete för att spy ut ett par rejäla doser koldioxid samt tjippa in en betydande bunt tusenlappar i ett gäng flygbolag jag önskar intet gott, och i den andra skålen en stark längtan efter att tillsammans med S möta de allra vildaste tillika största djuren på den afrikanska kontinenten så blev det alltså denna gång alternativ två som fick väga över. Och det känns bra. Väldigt bra. På julaftons morgon landar vi i Hoedspruit, Sydafrika.

Och alldeles onyttiga ska vi inte vara. Under de tre veckorna vi ska vara där ingår vi som volontärer i ett forskningsprojekt i Makalalireservatet med uppgift att kartlägga djurens rörelser, beteenden och tja… gissningsvis hur de mår. Jag får nog läsa på det där litet närmare nu, när det väl är bestämt. S vet såklart mycket mer, inte minst om djuren och naturen där nere, men nu ska jag banne mig läsa på själv också. Drygt femtio dagar har jag på mig innan det bär iväg.

Innan jag somnar ikväll tittar jag på ett klipp jag just nu gillar särskilt mycket.
Världsalltet alltså. Älskar det, både som ord och varande. Och att en liten bit av det är jag.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>