Recept på en lyckad frömiddag

Så kom den äntligen – den efterlängtade frömiddagen! En middag som utgår från faktumet att det snudd på alltid ligger så många fler frön i varje köpepåse än vad som behövs under en odlingssäsong. För dig som ännu inte avnjutit en sådan kommer här receptet à la Hagasessorna, Fredrikslund, et al. Håll tillgodo:


1. Valfritt antal fröpåsar från gemensam beställning* och/eller medtagna frön från tidigare säsonger. Ett smaskigt vin och något gott att äta, gärna i riktning mot årets trädgådsland. I detta fall potatis-, purjolöks- och blomkålssoppa.


2. En stadig sekreterare, gärna med läsglasögon på näsan, och fräknar.


3. Minst två par stadiga sorteringshänder och en mängd fiffigt hemvikta frökuvert, i många vårlika färger, som inte läcker.


4. Ett sinne för rättvisa.


5. En flink penna och ett stort antal gummiband att omfamna kommande packen med.


Ta da! En liten del av resultatet från frömiddagen 2012. Fortsättning följer i from av själva odlandet. För Hagasessornas del sker sannolikt den största delen av sommarens rapportering på hagasessorna.com.

( *= Tobak Virginia, Rotkardborre, Cikoria, Martorn, Myskmadra, Haricots Verts, Borlottoböna, Majrova, Majs, Morot Sugarsnax, Cirkelbeta, Cayennepeppar, Sallad,, Little gem, Kruktomat, Sommaraster, Grönkol Baltisk röd, Grönkol Nero di Toscana, Bondböna Wikiem, Bondböna Super aqua dulce, Bondböna Hangdown, Brytböna, Neckarkönigin, Luktärt Mamot, Sockerärt Carouby de mausan, Bladgrönsak Prize Choi, Spenat Matador, Rödbeta Bolivar, Morot Early Nantes, Morot Rothild, Gurka Super Zagaross, Gurka Soy long, Krukärtskocka Imperial star, Squash Cucozelle, Nakenfröig rumpa Lady Godiva, Pumpa Dills Atlantic Giant, Broccoli, Majs Doubble standard, Ramslök, Sallad Buttercrunch, Sallad Amorina, Persillia Extra mosskrusig, Pumpa Dill Tetra, Perilla Grön Shiso, Äggplanta Black beauty, Basilika Genovese, Sommarmalva, Solros Giganteus, Bladkoriander, Santo, Machésallat, Persilja, Slätbladig, Chilipeppar, Aji Blanco Cristal, Mangold, Rainbow Chard, Polkabeta, Chioggia, Salladslök, Ishikura Long, Tomatillo, Gyllenbär.)

Uppdatering, 27 maj 2012: En glimt av det direktsådda resultatet på Hagasessorna.com.

Share

4 thoughts on “Recept på en lyckad frömiddag

  1. Pingback: Vitlök längtar ut | Hagasessorna

  2. Mian, det vore underbart! Vretens Alma låter som en kanonsort, och allra roligast i sammanhanget är ju att det är egenodlat från dig. Såklart vill vi gärna ha några från av dessa. Jag skickar bums min adress.
    Tack, och så kul du hittat min och vår blogg!

  3. Pingback: Fina Frön Från Falköping | Hagasessorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>