Museal samling

I den enorma källarvåniningen på Naturhistoriska riksmuseet finns ett rum där mängder av pälsdjur hänger uppflådda i långa rader från golv till tak. De flesta dödade av mänsklig hand, med tvivelaktiga motiv (som om det skulle finnas andra), genom historien fram till nu. Det är ett ruskigt ställe. Tummen upp för Myrorna som fattat det kloka beslutet att inte medverka i den smutsiga pälsbranschen, och som istället ser till att inlämnade kappor och jackor istället hamnar här – i det museala sammanhang där pälsar som inte sitter kvar på deras rättmätiga ägare hör hemma.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>