Övning ger färdighet

…eller Skam den som ger sig.

I morgon är det dags för opera igen. Senast var det komedi och Mozart, nu blir det tragedi och Bellini – Norma. Jag väntar fortfarande på min stora operaupplevelse men har flera vänner som skrockande säger att på den lär jag få vänta. S, som var mitt sällskap förra gången, valde efter den kvällen en annan strategi och deklarerade med tydlighet att det inte skulle bli mer opera för honom. Någonsin. Så kan det gå.
Men själv går jag alltså på en annan linje och tänker inte ge mig så lätt. Inför denna gång kör jag på spåret att lyssna in mig på åtminstone en av låtarna i stycket. Inte för att det lär bjudas in till allsång men jag tänker att det blir en bra stund i operalogen när åtminstone några redan bekanta toner söker sig in i mina öron. Det får bli den aria som beskrivs som den mest kända i stycket, Casta Diva, en låt som jag förstås aldrig tidigare har hört.

Antingen visar det sig, av ovanstående anledning, vara en bra idé. Eller så får det motsatt verkan då den jag lyssnar på i mina hörlurar är Maria Callas och det högst sannolikt lär vara någon annan som sjunger från Kungliga Operans scen imorgon.
Snart vet jag svaret.

Share

5 thoughts on “Övning ger färdighet

  1. I din skugga Erika är jag ännu en sån gröngöling. Rapportera när du sett den och säg om jag ska försöka att pricka in också den under säsongen.

  2. Pingback: Hur gick det då med Norma? | rindå.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>