Inte alltid vad det ser ut att vara

Jo den här kursen jag går på alltså, Trädgårdens biologi – jag älskar den! Ikväll var det växternas uppbyggnad och jag har lärt mig att en lök inte är något annat än ett gäng blad och en stam under jorden, och att själva jordärtskockan, som det blir soppa av, inte har något alls att göra med rötter utan är en del av stammen. Precis som potatisen. Och rudbeckian jag blev så nöjd med i somras (bilden) är alltså inte en blomma utan flera, tätt tätt ihop bildar de i hundratal tillsammans den mörka knappen. Allt detta vet jag nu.

Share

2 thoughts on “Inte alltid vad det ser ut att vara

  1. Oj, oj oj..!
    Jag tycker nog att en blomma är en blomma och en potatis är en potatis – jag är nöjd med den kunskapen tills vidare :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>