Förtvivlan och hopp

Samma dygn som David Kato – en av de allra viktigaste rösterna i hbt-rörelsen i Uganda – mördas, har eleverna på Scengymnasiet i Skärholmens premiär på sin föreställning Mellan X och Y. Jorden är en märklig plats. Så liten i världsalltet och ändå rymmandes de största av skillnader. Jag sätter in några hundralappar på RFSL konto för David Katos begravning och den fortsatt kampen för hbt-organisationer i Uganda, och beger mig sedan med tunnelbanan till Skärholmen för att tanka hopp. Bland föräldrar och småsyskon ser jag på när ett fyrtiotal ungdomar, vid en kommunal gymnasieskola i en förort till Stockholm, i musikalform peka ut könsuppdelningens konsekvenser, besjunga kraften i motståndet och den frihet som finns att hämta bortom normen. Världen är både ond och god, helt samtidigt. Idag lite extra så.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>