Fjärran så nära

- Fortsätt högerut, längst stranden. Oj, nu försvinner du bakom en buske. Fortsätt.
– Hallå, jag hör dig dåligt. Det blåser här. Vågorna. Ser du mig?
– Nu ser jag dig!
– Jag kliver upp på campingbordet här. Hej pappa, Halland calling. Nu vinkar jag!

Han samlar världen i sin dator. Tusen ständigt strömmande ögonblick rinner genom kablarna, till skärmen i hans hus. Var jag än befinner mig finns alltid ett torg i närheten, en trafikplats, en strand. Med en webbkamera riktad mot mig.
Måhända är det storebror som ser mig.
Men det är till pappa som jag vinkar tillbaka.

Share

3 thoughts on “Fjärran så nära

  1. Alltså få saker kan vara så fina som en son, på ett torg, vinkande till en pappa genom en offentlig kamera. Få saker Jocke!
    Kommer den 11/3. Vi har mycket att ta igen.
    kramar i massor ifrån Buenos Aires, här åskar det.

  2. Ja, Halland är härligt! Idag blå himmel och jag ska titta in i Falkenberg, men även i Varberg. Ser att vännen Gunnar i Vaplan skrivit här ovanför. *vink* till dig också, gunnar! ”Haki-jaki” – bug-bug.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>